Skip to main content

Pljeskavica od tikvica

Od 12/07/2013август 27th, 2013Ishrana
Pljeskavica sa tikvicama

Ovaj ukusan prilog je toliko dobar da će ga mnogi jesti i kao glavno jelo. Uz neko nemasnije meso čini odličan obrok sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.

Ključ ka uspehu ovog recepta je da iscedite svu vodu iz tikvica. To ćete najlakše postići tako što izrendane tikvice malo posolite i pustite da odstoje oko 15 minuta.  Nakon toga ih dobro iscedite rukama tako da odstranite svu vodu.

Možete da ih poslužite uz malo pavlake ili belog sira.

Pljeskavice od tikvica

Sadrzi: 4 porcije

Priprema: 10 min        Kuvanje: 15 min         Gotovo za: 25 min

Sastojci

  • 450 gr tikvica
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 komada jaja
  • 6 kašika feta sira rendani
  • 1 čen belog luka presovan
  • maslac za prženje

Uputstva

  1. Grubo izrendajte tikvice (trebalo bi da dobijete oko 4 šolje) i pospite sa soli. Ostavite da stoji u posudi oko 15 min. Rukama istisnite svu vodu iz tikvica.
  2. Umešajte jaja, sir i beli luk.
  3. Istopit 2 kašike maslaca ili ulja za pečenje u tiganju na srednjoj vatri. Stavite oko dve kašike mase u tiganj i lagano ih oblikujte u pljeskavice. Tako popunite tiganj.
  4. Pržite pjeskavice oko 3 min. na jednoj strani i 3 min. na drugoj sve dok ne dobiju zlatnu boju na obe strane.
  5. Izvadite na tanjir i držite na toplom.
Centar Life

Autor Centar Life

Centar za poboljšanje stanja i raspoloženja. Specijalisti za personalni trening.

Još članaka od Centar Life

Ostavi komentar