Ovaj ukusan prilog je toliko dobar da će ga mnogi jesti i kao glavno jelo. Uz neko nemasnije meso čini odličan obrok sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.
Ključ ka uspehu ovog recepta je da iscedite svu vodu iz tikvica. To ćete najlakše postići tako što izrendane tikvice malo posolite i pustite da odstoje oko 15 minuta. Nakon toga ih dobro iscedite rukama tako da odstranite svu vodu.
Možete da ih poslužite uz malo pavlake ili belog sira.
Pljeskavice od tikvica
Sadrzi: 4 porcije
Priprema: 10 min Kuvanje: 15 min Gotovo za: 25 min
Sastojci
- 450 gr tikvica
- 1/2 kašičice soli
- 2 komada jaja
- 6 kašika feta sira rendani
- 1 čen belog luka presovan
- maslac za prženje
Uputstva
- Grubo izrendajte tikvice (trebalo bi da dobijete oko 4 šolje) i pospite sa soli. Ostavite da stoji u posudi oko 15 min. Rukama istisnite svu vodu iz tikvica.
- Umešajte jaja, sir i beli luk.
- Istopit 2 kašike maslaca ili ulja za pečenje u tiganju na srednjoj vatri. Stavite oko dve kašike mase u tiganj i lagano ih oblikujte u pljeskavice. Tako popunite tiganj.
- Pržite pjeskavice oko 3 min. na jednoj strani i 3 min. na drugoj sve dok ne dobiju zlatnu boju na obe strane.
- Izvadite na tanjir i držite na toplom.